Voorkom vermoeide ogen tijdens Schilderen op nummer

Inhoudsopgave

Het is veel voorkomend wanneer je aan de slag gaat met een nieuw Schilderen op nummer pakket, je volledig de tijd vergeet. Uren lang ben je bezig met jouw schilderij en je merkt het niet eens. Hoe langer je bezig bent met jouw Schilderij op nummer, hoe meer je ogen eventueel gaan irriteren of vermoeid raken. Het laatste wat je wilt doen is jouw Schilderij opbergen, gelukkig hoeft dit niet! Vermoeide ogen komen vaak voor onder enthousiaste hobbyisten. Je hoeft niet altijd een pauze te nemen om vermoeide ogen tegen te gaan, hierbij enkele tips en methodes die jij kan gebruiken om vermoeidheid te verminderen.

Eventjes wegkijken

Een bewezen en erg effectieve manier om vermoeide ogen tegen te gaan is om regelmatig weg te kijken van jouw canvas. Zorg ervoor dat je kleine pauzes inlast en even de focus verlegt op iets in de verte. Dit kan van alles zijn, een vaas, de tv of jouw huisdier!

Het rekken en strekken van de polsen tijdens deze pauze kan enorm helpen om kleine pijntjes te voorkomen die je eventueel kan oplopen na een langdurige en leuke schildersessie. Dit draagt bij aan een gezonde gewoonte om jouw Schilderen op nummer hobby gezond door te zetten.

Maak gebruik van goede verlichting

Er zijn vele voordelen aan het goed verlichten van jouw werkplaats. Soms zijn de nummertjes op jouw canvas erg klein, een goede verlichting draagt bij aan de meest gezonde manier van schilderen. Een goede verlichting creëer je door bijvoorbeeld dichtbij het raam te zitten, een bureaulamp op jouw canvas te richten of een extra lamp boven je laten hangen. Het verwisselen van de gloeilamp in jouw lampen kan bijdragen aan een verbeterde verlichting. Dit resulteert in minder vermoeide ogen!

Laat jouw ogen controleren

Als de bovenstaande tips niet helpen en jij ervaart nog steeds geïrriteerde en of vermoeide ogen, dan is het tijd om jouw ogen te laten controleren. 

Alhoewel de bovenstaande tips en strategieën bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid van de ogen, is het laten controleren van jouw ogen erg belangrijk. Het kan voorkomen dat een andere wijziging in jouw visie heeft plaatsgevonden waardoor er een onderliggende reden kan zijn voor de vermoeide ogen.

Veel mensen ervaren opluchting aan de ogen door het toepassen van de bovenstaande tips en methodes. Heb jij andere tips die toepasselijk zijn voor deze blog? Laat het weten in de opmerkingen!

Laat een reactie achter