Verbeter uw Diamond Painting snelheid

Inhoudsopgave

Heeft u net een Diamond Painting gekregen of bent u een ervaren painter maar vraagt u zich af hoe andere painters hun kunstwerk zo snel afronden? In deze blog leggen wij u uit hoe u met een paar simpele tips uw Diamond Painting snelheid verbetert en uw Diamond Painting sessies veel leuker worden! 

Een goed begin is het halve werk

De titel zegt het al, een goed begin is het halve werk, zorg voor een goede voorbereiding. De voorbereiding zorgt ervoor dat u weet waar alles ligt en gemakkelijk aan de slag kunt. Loop de volgende stappen door voor een nog betere voorbereiding;

  1. Indien mogelijk, raden wij u aan om een speciale ‘Diamond Painting ruimte’ te creëeren in uw woning. Hiermee heeft u niet alleen een plek met alle rust maar heeft u ook een ‘safe space’ een veilige plek waar u alle zorgen, stress en moeilijkheid van uw schouders af kunt laten glijden. De preparaties en de organisaties maken het beginnen veel sneller en zorgen ervoor dat u niet constant moet zoeken naar een kleur steentjes, de wax of andere accessoires die het Diamond Painting proces vertragen.
  2. Vergeet niet de mouwen op te rollen, wij krijgen regelmatig te horen van klanten dat er haartjes van hun trui op het zelfklevende canvas zijn gekomen, het verwijderen neemt alleen maar meer tijd in en vertraagd het proces meer. 
  3. Neem afscheid van afleiding, verklein de afleidingen tot, uw favoriete muziek, uw favoriete serie of een leuk youtube filmpje, de tijd gaat een stuk sneller als u iets kijkt of luistert wat u leuk vindt en enkel en alleen focust op uw kunstwerk.
  4. Organiseer uw Diamond Painting steentjes op nummer. Hiermee hoeft u niet de zakjes te zoeken, met de handige Diamond Painting accessoires kunt u gemakkelijk uw steentjes organiseren en het Diamond Painten overzichtelijker en sneller maken.

De beste techniek om voor Diamond Painting

  1. Gebruik een sorteerdoos met meerdere verschillende kleuren steentjes om zo snel mogelijk verschillende hoeken af te ronden! Gebruik niet teveel kleuren tegelijk om verwarring te voorkomen.
  2. Gebruik verschillende methoden van het painten tot u de juiste vindt die bij u past. Er zijn veel verschillende manieren om te painten, de schaakbord methode bijvoorbeeld, hier legt u de steentjes in de vorm van een schaakbord zodat u sneller de painting af kunt maken.
  3. Maakt niet uit welke methode u gebruikt, het is erg belangrijk dat u uw hand en gesorteerde steentjes zo dicht mogelijk bij de ruimte houdt waar u de steentjes legt. Er gaat erg veel tijd verloren met het brengen van een steentje van de sorteerdoos tot het canvas waar u werkt, verklein de ruimte versnel het painten. 

Diamond painting beginnen in een hoek of met ee nkleur

Er wordt veel gespeculeerd wat makkelijker en sneller is, het beginnen in een hoek of het werken per kleur. De logica die erachter schuilt is, als u begint in een hoek dat u regelmatig moet veranderen van kleur. Het wisselen van kleur neemt erg veel tijd in. Het voordeel van werken per sectie is, dat je een goede momentum opbouwt en aan één stuk door veel kan painten, verder creëert het ook een gevoel van voldoening als u een grote deel van een painting af hebt gemaakt. 

Waar het op neer komt is een persoonlijke voorkeur van de Diamond painter zelf, het is volledig uw eigen keuze om te kiezen welke strategie u optimaliseert en u zich fijn bij voelt. Wat wij aanraden is, probeer beide strategieën, de strategie waar u zich het beste bij voelt kunt u gebruiken.

Conclusie

Of u een klein schilderij maakt, een groot schilderij of een Diamond Painting eigen foto, u legt duizenden kleine steentjes neer op een canvas dat een schitterend effect genereert en een prachtige creatie zodra u klaar bent. Vergeet dus nooit trots op uzelf te zijn met deze prestatie! Bekijk onze Instagram en Facebook om onze Diamond Painting progressie te volgen!

Laat een reactie achter