Schilderen op nummer: De ultieme starter gids voor 2022

Schrijver:

Foto van Annelies ✨
Annelies ✨

Content Specialist

Inhoudsopgave

Nieuw tot deze leuke hobby? Dan ben jij op de ideale plek om alle kennis op te doen om aan de slag te gaan in 2022 met deze populaire en bovendien te gekke schilderen op nummer hobby!

Wat is Schilderen op nummer?

Schilderen op nummer is een nieuwe populaire knutselhobby, het is een mix van Diamond Painting en borduren. Met Schilderen op nummer, verf jij de genummerde vakjes op jouw canvas, deze genummerde vakjes komen overheen met de nummertjes op jouw acrylverf. De verf doe je op het canvas, het netjes en geconcentreerd doen van het verven zorgt ervoor dat jij een prachtig resultaat creëert als een echte kunstenaar! 

Schilderen op nummer is geïntroduceerd in Europa door verschillende producenten. Sindsdien zijn er duizenden kunstenaars uit de grond geschoten die in een handomdraai, zelfs met twee linkerhanden een prachtig kunstwerk maken en genieten van de rust die deze hobby biedt en de andere voordelen die wij later in dit artikel gaan bespreken. 

Starterspakketten

16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Hoe ga je aan de slag met jouw
eerste Schilderij op nummer

Stap voor stap Schilderen op nummer uitleg

Stap 1: Pak jouw bestelling volledig uit

Elk schilderen op nummer pakket is uitgerust met alle benodigdheden die jij nodig hebt om direct aan de slag te gaan met jouw kunstwerk. Rol jouw canvas uit, sorteer de potjes verf en de kwasten op een rijtje.

Stap 2: Rol jouw canvas uit op een platte werkplek

Het kan voorkomen dat er in een canvas kreukels zijn ontstaan tijdens de levering. Schrik hier niet van, dit komt regelmatig voor. Pak een strijkijzer, zet deze op een lage temperatuur en ga rustig over de achterkant van het canvas totdat alle kreukels uit jouw schilderij zijn verdwenen.

Stap 3: Selecteer een kleur en sorteer de verf die nodig is

Ga niet direct aan de slag met het schilderen van ieder vakje in een willekeurige volgorde, dit zorgt voor veel problemen tijdens het opdrogen, het verven en kan het uiteindelijke resultaat van jouw canvas verpesten. Dit wil je natuurlijk niet. Zoek een nummer uit, het liefst in een hoek van het canvas en sorteer de verf die bij dat nummer hoort.

Stap 4: Kies de juiste kwast voor het vakje en doe de verf op de kwast

Op een canvas heb je verschillende formaten vakjes, gigantische blokken of hele kleine vakjes. Het is belangrijk om met de juiste kwast aan de slag te gaan, voor kleine vakjes raden wij het kleinste penseeltje aan die jij hebt ontvangen bij jouw bestelling. Doop de kwast zorgvuldig in het juiste potje verf.

Stap 5: Verf ieder vakje met de juiste verf en de juiste penselen

Zoals hierboven uitgelegd is het van belang het juiste penseeltje uit te kiezen voor jouw vakje, het zorgvuldig controleren van de nummers wordt ook sterk aangeraden, zo voorkom je een verwisseling van nummers. Dit wil je natuurlijk niet hebben

Stap 6: Blijf dit herhalen tot jouw kunstwerk af is

Werk jouw weg door de vakjes op jouw kunstwerk, doe dit vooral op jouw eigen tempo. Schilderen op nummer is rustgevend, het is geen race. Geniet van jouw kunstwerk, na het afronden kan jij jouw schilderij vereeuwigen aan de muur. Het mooie aan de schilderijen uit onze webwinkel is dat deze van dichtbij en veraf een mooi resultaat bieden.

Wat is het verschil tussen een standaard foto en een eigen foto?

Schilderen op nummer eigen foto

In de Schilderen op nummer hobby hoor je regelmatig de termen een eigen foto of een standaard foto, wat is het verschil eigenlijk? 

Een Eigen foto Schilderen op nummer
De naam zegt het al, je gaat aan de slag met een gepersonaliseerde foto, een ‘eigen foto’. Het leukste aan een schilderen op nummer eigen foto is dat jij een persoonlijke herinnering kan vereeuwigen, dit kan van alles zijn, jouw huisdier, een leuke vakantiefoto, een geliefde de mogelijkheden zijn oneindig. Jij kan elke foto uploaden en schilderen in een handomdraai op onze website.

Een standaard foto Schilderen op nummer
In onze webwinkel hebben wij wel 200+ verschillende standaard motieven waar jij uit kan kiezen om een schilderij op nummer van te maken. Het fijne aan een standaard foto is dat het erg simpel is aan om mee te beginnen. De meeste standaard foto’s in ons assortiment zijn de volgende dag bij u geleverd, zo kom jij er direct achter of deze hobby geschikt is voor jou.

Welke foto's kan ik gebruiken voor een eigen foto schilderen op nummer?

Elke foto kan omgezet worden naar een eigen foto, zelfs een foto die jij alleen fysiek hebt. Deze kan jij opsturen naar ons adres, wij scannen deze in en maken er een prachtig schilderij op nummer van. Er zijn enkele aspecten waar jij op moet letten tijdens het bepalen of jouw foto geschikt is. 

Schilderen op nummer eigen foto

Belichting

Ben jij over je oren verliefd op een leuke foto? Let dan goed op de belichting van de foto, het komt vaak voor dat op een vakantiefoto één of meer persoon schaduw hebben over het gezicht. Dit zorgt voor een zwarte vlek op een schilderij op nummer, in het voorbeeld is de hond goed belicht, hierdoor zijn alle details goed en duidelijk zichtbaar. Je kan bijna elk haartje op de hond zien, dit is het resultaat waar wij naar streven voor jouw eigen foto. Om zeker te zijn dat jij een goede foto besteld is het mogelijk om de foto te laten controleren door een professional. Stuur een mailtje naar info@schilderenopnummerwinkel.nl voor een professionele controle en advies over het juiste formaat.

Afstand

Een eigen foto schilderen op nummer maken waar één of meerdere personen op staan? Hou rekening met de afstand van de personen. Hoe verdere de personen op de foto weg staan, hoe minder details er worden vertoond op het eindresultaat. Voor het maken van een schilderij op nummer waar personen op een afstand staan raden wij minimaal de afmeting 40x60cm aan. Dit is een goede afmeting voor een mooi resultaat. In de voorbeeld foto is de persoon redelijk dichtbij. Hierdoor geeft deze foto een prachtig resultaat op de afmeting 30x40cm. Buiten om dat de foto erg duidelijk is geworden bied deze eigen foto een persoonlijke herinnering. Met dit mooie resultaat wordt dit schilderij vereeuwigt in de woonkamer. Het bepalen van de afstand is erg lastig, wij zijn dagelijks bezig met het controleren van honderden foto’s voor de mooiste resultaten, dit doen wij met veel plezier en volledig gratis. Ontvang een vrijblijvende controle voor jouw eigen foto bestelling in onze webshop.

Schilderen op nummer eigen foto

Het belangrijkste aspect waar je op moet letten bij het bestellen is dat jij content bent met de foto die jij besteld, jouw schilderervaring tijdens het maken van jouw kunstwerk en het uiteindelijke resultaat die het schilderij jou heeft opgeleverd. Dit is het belangrijkste aspect van deze leuke hobby. 

Wat zit er in een Schilderen op nummer pakket?

Elk pakket is uitgerust met alle benodigdheden om direct aan de slag te gaan met jouw kunstwerk!

Bij het bestellen van een Schilderij op nummer zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. 1. Waar komt het pakket vandaan? Wordt het pakket geproduceerd in Nederland of China? 2. Hoe is jouw schilderij verpakt? Wordt het in een zak geleverd of in een stevige doos waardoor jouw schilderij netjes wordt geleverd. 

In onze webwinkel ben jij er zeker van dat jouw bestelling uit onze eigen productie komt en in een stevige doos wordt verzonden, hiermee voorkom jij problemen bij de levering van jouw bestelling.

Let op waar je besteld

Zoals hierboven aangegeven is het belangrijk om op te letten waar jij jouw schilderij besteld. Iedereen kent het fenomeen onderhand wel, dropshipping. Jij besteld het in Nederland voor 5 keer zo duur maar het komt direct uit China. Voorkom dit door te letten op de volgende punten:

Ga op onderzoek uit

Type de naam van de aanbieder in op Google met het woordje ‘reviews’ er achter. Dit levert al snel een hoop resultaten op. Lees op het internet de ervaringen van klanten die jou voorgingen, zo kan jij een beter beeld vormen van de aanbieder.

Controleer de beoordelingen op Trustpilot

Trustpilot is een onafhankelijk platform waar klanten een review kunnen achterlaten over de webwinkel, deze reviews kan de aanbieder niet verwijderen of zelf aanpassen. Dit is de puurste vorm van een beoordeling die er is zonder dat er mee wordt gesjoemeld. Het controleren van deze reviews is erg van belang om te bepalen of het een goede aanbieder is.

Controleer de bestelling en levering pagina
Tot slot kan jij de bestelling en levering pagina controleren van de aanbieder, daar staat de gemiddelde levertijd aangegeven van de artikelen. Staat hier een erg lange levertijd ook voor standaard foto’s? Maak dan persoonlijk de afweging of het de lange levertijd waard is. 

Schilderenopnummerwinkel.nl
Wil jij er zeker van zijn dat jij geen ‘slachtoffer’ wordt van dropshipping? Dan ben jij op Schilderenopnummerwinkel.nl op de juiste plek. Geniet van onze snelle levering, goede klantenservice en hoge kwaliteit schilderijen. Schilderenopnummerwinkel.nl behoort tot de top 50 beste hobbywinkels op Trustpilot.

Schilderen op nummer is goed voor jouw gezondheid

Het is niet alleen een enorm leuke hobby, schilderen op nummer is goed voor jouw gezondheid, schilderen op nummer wordt niet voor niets ingezet op therapeutische wijze.

Schilderen op nummer is rustgevend

De reden dat schilderen op nummer op therapeutische wijze wordt ingezet is omdat het enorm rustgevend is. Zo worden mensen met ADHD geholpen met het maken van een schilderij op nummer. Voel jij je al een lange tijd onrustig, kom jij moeilijk in slaap of heb jij last van andere klachten waardoor jij niet tot rust kan komen? Een schilderij op nummer kan de ideale oplossing zijn voor jouw problemen.

Schilderen op nummer is goed voor je zelfvertrouwen

Heb jij last van angst, kan jij moeilijk presteren onder druk of wil jij jouw zelfvertrouwen een boost geven? Het maken van een schilderij op nummer laat je zekerder in jouw schoenen staan waardoor jij iedere uitdaging aan kan gaan en van jouw angsten afkomt. De mooie resultaten geven een gevoel van voldoening en trots voor jezelf. Waardoor jij even geen last ervaart van een laag zelfvertrouwen, want iedereen is trots op jou dat je een mooi schilderij hebt gemaakt!

Geef je doorzettingsvermogen een oppepper

Het maken van een schilderij op nummer kan vaak lastig worden, het kan tegen zitten en soms wil je het zelfs opgeven omdat het ‘al zo lang duurt’ dit is veel voorkomend bij jongere kinderen. Toch is het doorzetten tijdens de lastige periode een les die jouw hele leven bijblijven. Ben jij geen doorzetter? Dan is deze hobby ideaal voor jou om aan je doorzettingsvermogen te werken! 

Verbeter de fijne motoriek

Het op een jonge leeftijd beginnen met een hobby heeft veel voordelen. Het beginnen met schilderen op nummer op een jonge leeftijd verbeterd de fijne motoriek van de jonge kunstenaar, dit helpt in het latere leven enorm. Het netter schrijven gaat hand in hand met het schilderen van een schilderij op nummer. Vormpjes knippen en het preciezer zijn zijn enkele andere voordelen die schilderen op nummer biedt voor de jonge kunstenaar.

Verbeter jouw concentratie

Het invullen van de kleine vakjes op jouw canvas vereist veel concentratie. Het langdurig bezig zijn met deze kleine vakjes verbetert automatisch de concentratie. Deze concentratie boost helpt in het latere leven tijden het studeren of voor de volwassenen met het meer gefocust zijn zelfs tijdens een langdurige werkdag zal jij merken dat er meer concentratie is bij het uitvoereen van de dagelijkse handelingen.

Vergeet alle problemen

Is het allemaal even teveel? Pak jouw schilderij erbij, ga aan de slag en vergeet even alle problemen waar jij mee zit. Schilderen op nummer kan je vergelijken met een rustgevende lange wandeling waar jij door niemand gestoord kan worden. 

Verlicht de spierspanning in jouw lichaam

Uit deze voordelen is het vast al voor jou gebleken dat schilderen op nummer erg rustgevend is. Deze rust biedt zelfs fysieke voordelen. Heb jij last van spier pijn, gewrichtspijn of andere lichamelijke klachten? Het aan de slag gaan met jouw kunstwerk werkt zo rustgevend dat de spieren in jouw lichaam volledig ontspannen zijn. 

Spreken deze voordelen jou aan? Bekijk dan ons ruime assortiment en ervaar de voordelen zelf!

Schilderen op nummer volwassenen

Schilderen op nummer is de ideale hobby voor jong en oud, onze webwinkel heeft schilderijen voor de aller jongste en voor de volwassenen. Met 300+ schilderijen hebben wij voor vrijwel iedereen een prachtig schilderij in ons assortiment. De artikelen in onze webwinkel zijn gesorteerd in handige categorieën, zo kan jij gericht zoeken naar de artikelen die geschikt zijn voor jou. 

16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
16,99119,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Schilderen op nummer tips

Hierboven hebben wij de voordelen voor jouw gezondheid besproken die schilderen op nummer biedt, wij hebben nog een paar tips voor jou om jouw schilderervaring zo goed mogelijk te maken!

 1. Wissel je positie regelmatig af,

  Het is van belang om regelmatig van positie te wisselen. Het niet wisselen van positie zorgt voor stijfheid in de spieren, dit gaat tegen het principe van de gezondheidsvoordelen van schilderen op nummer. Wil jij de ideale schilder positie bereiken? Voeg dan een schildersezel toe aan jouw bestelling. Hiermee hou jij de beste positie aan tijdens het schilderen.

 2. Zorg ervoor dat jouw tafel en stoel goed zijn afgesteld voor jouw lengte

  Het komt regelmatig voor dat nieuwe schilderaars aan de slag gaan met een kleine tafel, een minimale werkplek en een slechte stoel. Dit zorgt ervoor dat jouw houding niet goed is. Je zit voorover gebogen leunend op je polsen jouw schilderij te maken. Dit is niet goed voor jouw nek en je rugwervels, op de lange termijn zal dit klachten meebrengen. Zorg er dus voor dat jouw werkplek perfect is afgesteld op jouw lichaam.

 3. Voorkom vermoeide ogen

  Schilderaars gaan regelmatig aan de slag in een slecht belichte ruimte. Een slecht belichte ruimte zorgt ervoor dat jij jouw ogen 3x zoveel moet inspannen om hetzelfde te zien als in een goed belichte ruimte. Dit zorgt ervoor dat jouw ogen meer vermoeid raken en jij eerder stopt met het maken van jouw schilderij. Los dit gemakkelijk op met een simpele bureaulamp naast jouw canvas.

 4. Maak jouw canvas kreukel-vrij

  Regelmatig ontvangen klanten van minder goede aanbieders een schilderij dat vol zit met kreukels. Haal alle kreukels uit jouw canvas voordat jij aan de slag gaat met jouw schilderij. Draai het canvas om en strijk je canvas met een strijkijzer op een lage temperatuur om zo de kreukels uit jouw canvas te verwijderen.

Welkom tot de Schilderen op nummer familie

Met het ontdekken van deze hobby, ben jij nu lid van een gigantische familie met dezelfde interesses als jij. Deze kunstenaars zijn dagelijks bezig met het maken van de leukste schilderijen, de nieuwste schilder manieren en het uitwisselen van tips. Heb jij vragen over Schilderen op nummer? Treuzel dan niet, stuur gerust een berichtje naar info@schilderenopnummerwinkel.nl of vraag het op onze Facebook pagina. Er zijn duizenden andere enthousiaste schilderaars die klaar staan om jou te helpen met al je vragen!

Beginner pakketten

Ontdek je passie voor kunst opnieuw met onze beginnerskits. Elk kunstwerk vertegenwoordigt een avontuur, een verhaal dat wacht om verteld te worden. Zoek dat betoverende stuk dat naar je roept en je artistieke geest aanwakkert.

Oorspronkelijke prijs was: €39,99.Huidige prijs is: €24,99.
Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €14,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €14,95.
Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €14,95.
Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €14,95.
Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €14,95.
Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €14,95.
Begin vandaag nog!

Krijg een voorbeeld van je foto als schilderij op nummer! Leer deze prachtige hobby kennen!

Begin vandaag met jouw nieuwe hobby!

Krijg een gratis voorbeeld van je foto als schilderij op nummer! Leer deze prachtige hobby kennen!

Mijn winkelwagen
🎁 Nog maar 100,00 verwijderd van een mysterygift
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.