Schrijver:

Picture of Annelies ✨
Annelies ✨

Content Specialist

Inhoudsopgave

Schilderen is een van de populairste vormen van kunst in de samenleving en bestaat al eeuwen. Mensen uit alle lagen van de bevolking genieten ervan om naar een kunstwerk te kijken. Mensen hebben een natuurlijke voorliefde voor schilderijen en bepaalde kleuren wekken bij mensen verschillende emoties op, wat leidt tot een aangename ervaring wanneer we naar een kunstwerk kijken.

Er is iets aan de kleuren, vormen en patronen die onze verbeelding prikkelt. De kleuren, texturen en vormen combineren allemaal om een visueel prikkelende ervaring te creëren die rustgevend, ontspannend of opwekkend kan zijn. Er zijn ontelbare redenen waarom schilderen aantrekkelijk is voor het oog, maar de meest voorkomende zijn dat het positieve emoties kan oproepen of een rustgevende ontsnapping biedt aan stress. We kijken vaak naar kunstwerken als we ons down of eenzaam voelen, omdat ze ons een manier bieden om voor even uit onze realiteit te ontsnappen. We hebben allemaal een innerlijke kunstenaar in ons en we bewonderen en waarderen allemaal kunstwerken. Maar slechts enkele van ons weten hoe we schilderijen kunnen maken.

Schilderen op nummer is een soort schilderen waarmee iedereen van elke leeftijd, elk geslacht en elk vaardigheidsniveau mooie schilderijen kan maken. Het is een populaire kunstvorm waarbij mensen schilderen met vooraf genummerd vakjes op een canvas. De vakjes hebben meestal kleuren en patronen en mensen gebruiken deze om een schilderij te maken.

In deze blog vindt u de nieuwste tips voor het jaar 2023 met betrekking tot schilderen op nummer. Deze ultieme gids zal voor u zeer handig zijn, of u nu een beginner of een gevorderd schilder bent. Als u voor het eerst een Schilderen op nummer maakt, krijgt u een ervaring die een fluitje van een cent is en hoeft u niet te maken te krijgen met problemen die resulteren in het op de harde manier leren van deze kunst.

Starterspakketten

Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.

Wat is Schilderen op nummer

Schilderen op nummer is een leuke hobby in de wereld van kunst. Deze kunst is de spelveranderaar voor het schilderen, waardoor miljoenen mensen hun droom werkelijkheid kunnen laten worden.

De populariteit van dit schilderen is enorm, wereldwijd. En steeds meer mensen worden erdoor gefascineerd en sluiten zich aan bij de club van “schilderen op nummer” om hun verlangen om te spelen met verf en betekenisvolle ontwerpen en patronen te vervullen. Wil jij bij de Schilderen op nummer club? Meld je dan hier aan!

De reden voor het immense succes van deze hobby is dat het mensen aanmoedigt om schilderijen te maken zonder enige ervaring. In plaats daarvan kiest de schilder gewoon een set uit onze webwinkel en maakt de mooiste resultaten!

Schilderen op nummer is een vorm van kunst waarmee u professionele schilderijen kunt maken die lijken op het werk van een expert. Zonder de stress die je kan ervaren tijdens normaal schilderen. Vergeet de hoeveelheid tijd, oefening, geduld en vaardigheid die nodig zijn om een schilderij te maken. Alles wat je nodig hebt is een Schilderen op nummer pakket en volg zorgvuldig de instructies, zo maakt u de mooiste kunstwerken die er zijn!

Dit type schilderen gaat allemaal om het volgen van een set instructies en het creëren van een prachtig kunstwerk. Het enige wat nodig is, is dat je de nummers op de verf zorgvuldig matcht met de genummerde vakjes op het doek. Volg gewoon de stappen en je zult eindigen met een mooi plaatje op doek. Het eindproduct kan eruitzien als een kunstwerk, maar wordt gemaakt met eenvoudige stappen en gemakkelijk te volgen instructies. 

Schilderen op nummer verf

Geschiedenis van Schilderen op nummer

De geschiedenis van schilderen op nummer begon met een Amerikaanse kunstenaar genaamd Dan Robbins. In de jaren 1940 begon hij te werken voor een bedrijf genaamd Palmer Paint Company. 

Tijdens zijn werk daar kwam hij op het idee om een Schilderen op nummer pakket te creëren. Dit pakket zou een doek met een genummerd patroon en een set verf bevatten. 

Het idee van Robbins was gebaseerd op de techniek die Leonardo Da Vinci gebruikte voor zijn studenten of leerlingen. Voor elke kit werd eerst het originele kunstwerk geschilderd en vervolgens werd er door Robbins een plastic sheet geplaatst met de secties van elke kleur. 

Dan kwam oorspronkelijk met het idee om kinderen te leren hoe ze moesten schilderen. Maar de kits werden ook populair onder volwassenen. In 1950 waren er bijvoorbeeld al meer dan een miljoen Schilderen op nummer pakketten verkocht.

De populariteit van Schilderen op nummer

Hoewel schilderen op nummer vroeger misschien als een kinderactiviteit werd gezien, is het de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt het nu ook gezien als een leuke en ontspannende volwassen bezigheid. Veel mensen genieten van schilderen op nummer omdat het hen in staat stelt om prachtige kunstwerken te maken zonder enige ervaring. Bovendien is er omdat de kleuren en patronen bepaald zijn, geen risico om een rommeltje te maken of een fout te maken. Als gevolg hiervan is schilderen op nummer de perfecte activiteit voor degenen die willen genieten van het creatieve proces zonder enige bijbehorende stress.

Hoe werkt Schilderen op nummer?

Schilderen op nummer wordt gedaan met behulp van een Schilderen op nummer pakket die u alles geeft wat u nodig heeft om een verbazingwekkend kunstwerk te creëren, allemaal met behulp van uw eigen handen. De kit bevat een hoogwaardig doek met een vooraf geprint ontwerp, de verf die wordt gebruikt in het specifieke ontwerp en een set penselen. Het doek is opgedeeld in een beschermde koker en heeft veel kleine vakjes met een specifiek nummer. 

De verf zit in kleine potten en heeft ook specifieke nummers erop die corresponderen met de genummerde secties op het doek. De kunstenaar moet zorgvuldig de nummers op het canvas lezen en de verf toepassen in correspondentie met de genummerde sectie op het doek. 

Elk specifiek nummer verf op de specifieke vakjes op het doek. Het uitgangspunt van schilderen op nummer is dat u een genummerde set instructies krijgt die aangeeft welke verf te gebruiken, waar die aan te brengen, enzovoort. U begint door één vakje te schilderen met de corresponderende kleur verf en gaat vervolgens naar het volgende vakje.

Wat zit er in een pakket?

Duurzaam canvas
Het Duurzame canvas is het oppervlak waarop u schildert. Het kan één van de vele kant en klare ontwerpen zijn die zijn te vinden in onze webwinkel. Het canvas is een witte oppervlakte die geleidelijk gevuld zal worden met kleur naarmate u aan het schilderij werkt. Het doek is een belangrijk onderdeel van het schilderproces, dus zorg ervoor dat u de tijd neemt om er een te kiezen die u het leukst vindt. U kan kiezen tussen verschillende afmetingen in ons assortiment.  U kan een kijkje nemen bij de standaardpakketten of een eigen foto Schilderen op nummer maken.

Verf
U krijgt potjes verf bij uw Schilderen op nummer pakket die u gebruikt om op het doek aan te brengen om de vakjes in te vullen. De kleuren van deze verf hangen af van het specifieke ontwerp dat u heeft gekozen. Verf in een Schilderen op nummer pakket is meestal acrylverf. Dit type verf is zowel wateroplosbaar als niet-toxisch, wat het een veilige optie maakt voor kinderen. Het droogt ook snel, wat handig kan zijn bij het werken aan een schilderproject.

Acrylverf vs. olieverf

De keuze tussen acrylverf en olieverf voor het schilderen op nummer hangt af van de voorkeuren van de kunstenaar en de effecten die ze hopen te bereiken. Acrylverf is doorgaans kleurrijker en droogt meestal sneller dan olieverf, wat een overweging kan zijn bij het werken aan een project waarbij tijd een rol speelt. Olieverf kan echter een rijkere afwerking geven die vooral geschikt is voor portretten of landschappen. Het is aan de kunstenaar om te experimenteren met beide middelen en te beslissen wat het beste werkt voor hun individuele stijl. Uiteindelijk is de keuze tussen de twee een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige schilders geven de voorkeur aan de flexibiliteit van olieverf terwijl anderen vinden dat acryl gemakkelijker te werken is

Acrylverf
Acrylverf is een type verf dat is gemaakt van een acrylpolymeer en water. Dit type verf droogt snel, is niet-toxisch en veelzijdig. Acrylverf is glanzend en fel en kan op een groot aantal oppervlakken worden gebruikt, waaronder doek, hout en papier. Acrylverf is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en kan worden gemengd om extra tinten te creëren. Ze zijn ook relatief betaalbaar, wat ze populair maakt bij kunstenaars en hobbyisten. Acrylverf is geschikt voor beginnende schilders.

 

Olieverf
Olieverf is een type verf waarbij de verf is gemaakt van pigmenten die zijn gemengd met een drogende olie, zoals lijnzaadolie. Oliën zijn langzaam drogend, wat betekent dat ze dagen, weken of zelfs maanden nodig kunnen hebben om volledig te drogen. Dit stelt de kunstenaar in staat om meerdere lagen verf te maken zonder dat de kleuren te veel mengen.

Olieverf is doorgaans zeer dik, wat een grote textuur geeft. Olieverf kan worden gebruikt om een subtielere en gebreide look te creëren. Dit kan zowel een goed als een slecht ding zijn, afhankelijk van de voorkeur van de kunstenaar. Veel kunstenaars genieten van de manier waarop olieverf een 3-dimensionaal effect op een 2-dimensionaal doek kan creëren. Olieverf is geschikt voor gevorderde schilders.

Penselen
Een Schilderen op nummer penseel is een soort penseel dat specifiek is ontworpen voor gebruik met Schilderen op nummer pakketten. Ze hebben een zeer dun, puntig uiteinde dat het gemakkelijk maakt om de kleine details in een schilderij te schilderen. Ze zijn ook zeer zacht, wat helpt om een glad eindresultaat te creëren. De maten en vormen van penselen variëren volgens het gebied op het doek dat geschilderd moet worden. Zorg dus dat je de tijd neemt om de penselen te selecteren die het beste passen bij uw kunstwerk.

Schilderen op nummer eigen foto

Schilderen op nummer eigen foto

Een Schilderen op nummer eigen foto is de ultieme luxe voor mensen die van schilderen houden. Dit is een service waarbij wij van jouw eigen foto een schilderen op nummer maken. Je kunt ook de kleuren en ontwerpen kiezen die je wilt. Je kunt elk plaatje kiezen waaraan je kunt denken. Je kunt je eigen foto’s of de foto’s van dierbaren kiezen. Je kunt je favoriete thema of stijl kiezen. De kunstenaar maakt vervolgens een schilderij dat aan je specificaties voldoet. Dit is een geweldige manier om een uniek kunstwerk te maken waar je trots op kunt zijn.

Als je op zoek bent naar een uniek cadeau voor iemand speciaals, of als je een kunstwerk voor je huis wilt maken, is op maat gemaakte Schilderen op nummer de perfecte oplossing. Met deze service kun je een uniek schilderij maken dat jarenlang zal worden bewaard.

Hoe begint u met Schilderen op nummer?

Wij hebben het hele proces van Schilderen op nummer samengevat, zodat u het hele proces van Schilderen op nummer goed begrijpt. Volg deze stappen en maak een geweldig kunstwerk met uw eigen handen.

Zorg dat uw werkplaats klaar is 🧽
Een van de belangrijkste dingen om te doen voordat u begint met schilderen op nummer, is ervoor te zorgen dat u alles klaar heeft staan. Dit betekent dat uw canvas voorbereid is, uw verf klaarligt en dat u alle andere gereedschappen of materialen hebt die u misschien nodig heeft. Probeer als het kan een plek in uw huis te vinden die je kunt aanwijzen als uw Schilderen op nummer-gebied. Dit kan een ongebruikte hoek zijn, een kleine tafel of zelfs gewoon een plat oppervlak op de vloer. Als u aan een groot canvas werkt, kan u misschien overwegen om een ezel te gebruiken om het rechtop te houden.

Lees het canvas 🔖
Het eerste wat u moet doen, is uitzoeken hoe uw canvas genummerd is. Wij hebben de nummers op het canvas op een specifieke volgorde gedrukt, met elk nummer dat correspondeert met een bepaalde kleur. Het lezen van het canvas van het schilderij is de belangrijkste stap, omdat u zult zien welke kleur is toegewezen aan welk deel van het canvas en kunt beginnen met schilderen in de aangewezen gebieden. Observeer zorgvuldig het canvas van het schilderij. Dit zal u helpen om uw kleuren en gebieden op het canvas beter te plannen.

Het canvas schilderen 🖌️
Nu u uw eerste kleur hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met schilderen! Volg de nummers op uw canvas om het corresponderende deel met verf in te vullen. Werk met focus aan uw kunstwerk om fouten te vermijden. Als u klaar bent met één kleur, laat de verf dan volledig drogen voordat u verder gaat met het volgende gebied. Was ook uw penseel goed voordat u verder gaat naar het volgende gebied met de corresponderende kleur. Herhaal deze stappen totdat uw kunstwerk klaar is.

Finishing touches toepassen ✨
Nu u klaar bent met het aanbrengen van de verf op uw meesterwerk, is het tijd om het wat finishing touches te geven. Nadat uw eerste laag verf is opgedroogd, brengt u een tweede laag aan op de gebieden waar dat nodig is. Dit zal ervoor zorgen dat uw schilderij er geweldig uit ziet als het klaar is! Zorg ervoor dat u genoeg tijd laat voor de verf om te drogen tussen de lagen. U kunt ook een penseel of doek gebruiken om de verf er gladder uit te laten zien. Neem de tijd en geniet van deze laatste stap in het schilderproces.

Laat het drogen 🖼️
Zodra u klaar bent met uw schilderij, is het belangrijk om het goed te laten drogen. Zorg ervoor dat de verf volledig droog is voordat u het ophangt of tentoonstelt. Zo niet, kan de verf gaan bladderen of afbladderen, wat leidt tot een rommelig kunstwerk.

Het volgen van deze stappen kan resulteren in prachtige resultaten, zoals deze klant die u voor ging:

Schilderen op nummer tips 💡

Voordat u met Schilderen op nummer begint, houd de volgende nuttige tips in gedachten om het maximale resultaat te behalen met een minimale inspanning. Deze handige tips zullen uw kunstwerk enorm versterken en effectief en efficiënt maken.

Gebruik een plat oppervlak 🖼️
Er zijn veel voordelen bij het gebruik van een plat oppervlak voor Schilderen op nummer. Ten eerste zal het canvas helemaal glad zijn, wat het makkelijker maakt om erop te schilderen en ervoor zorgt dat de verf netjes en binnen het aangewezen gebied blijft. Ten tweede zal de verf minder snel druipen of smeren en zal het afgewerkte schilderij professioneler lijken. Dit is vooral voordelig als u werkt aan een project met precieze details die behouden moeten blijven.

Prepareer het canvas 🔖
Voordat u begint met schilderen, is het verstandig om eerst uw canvas te prepareren. Als uw canvas stof of vuil heeft, gebruik dan een vochtige doek om het schoon te maken. Als uw canvas rimpels heeft, maakt u zich geen zorgen. Om de rimpels uit het canvas te verwijderen, kunt u een strijkijzer gebruiken. Plaats eerst een doek over het canvas om het te beschermen tegen de hitte van het strijkijzer. Zet vervolgens het strijkijzer op medium-hoogte en druk het tegen de doek gedurende ongeveer 10 seconden. De rimpels zullen beginnen te verdwijnen.

Gebruik een goed verlichte ruimte💡
Een goed verlichte ruimte is cruciaal voor elke activiteit die veel precisie vereist, zoals paint by numbers. U zult de kleuren en lijnen beter kunnen zien, wat resulteert in een nauwkeuriger eindproduct. Als u aan een Schilderen op nummer-project werkt, zorg dan dat u een gebied met voldoende licht kiest zodat u duidelijk kunt zien.

Gebruik een goede stoel 🪑
Het gebruik van een goede stoel wanneer u aan Schilderen op nummer werkt, geeft veel stabiliteit en zorgt ervoor dat het schilderij goed zal worden. Als u op zoek bent naar manieren om uw vaardigheden te verbeteren en een beter resultaat te behalen, kan het gebruik van een goede stoel de beste manier zijn om dit te doen. U kunt ook een stoel gebruiken om ervoor te zorgen dat u in de juiste houding blijft terwijl u schildert. Dit kan vooral handig zijn als u nieuw bent in deze activiteit.

Gebruik een glas water en papier 🚰
Als u klaar bent met één kleur, wast u uw penseel goed voordat u verdergaat naar de volgende. Een van de beste manieren om penseel te reinigen is door gebruik te maken van papiertjes en een kopje water. Om dit te doen, vult u eerst een kopje met water en maakt u het penseel vochtig. Plaats vervolgens het penseel in het midden van een papiertje en vouw het papiertje om de haren heen. Wrijf het penseel heen en weer zachtjes tegen het papiertje totdat de verf verdwenen is van het penseel.

Welkom tot de Schilderen op nummer familie

Met het ontdekken van deze hobby, bent u nu lid van een gigantische familie met dezelfde interesses als jij. Deze kunstenaars zijn dagelijks bezig met het maken van de leukste schilderijen, de nieuwste schildertechnieken en het delen van tips en tricks. Heeft u vragen over een schilderij, Schilderen op nummer of wilt u gewoon even kletsen? Treuzel dan niet, stuur gerust een berichtje naar info@schilderenopnummerwinkel.nl of vraag het op onze Facebook pagina. Er zijn duizenden andere enthousiaste schilderaars die klaar staan om jou te helpen met al je vragen!

Beginner pakketten

Ontdek je passie voor kunst opnieuw met onze beginnerskits. Elk kunstwerk vertegenwoordigt een avontuur, een verhaal dat wacht om verteld te worden. Zoek dat betoverende stuk dat naar je roept en je artistieke geest aanwakkert.

Oorspronkelijke prijs was: €39,99.Huidige prijs is: €24,99.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Beginner
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Oorspronkelijke prijs was: €44,95.Huidige prijs is: €19,95.
Begin vandaag nog!

Krijg een voorbeeld van je foto als schilderij op nummer! Leer deze prachtige hobby kennen!

Begin vandaag met jouw nieuwe hobby!

Krijg een gratis voorbeeld van je foto als schilderij op nummer! Leer deze prachtige hobby kennen!

Mijn winkelwagen
🎁 Nog maar 100,00 verwijderd van een mysterygift
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.