Kijk uit voor Schilderen op nummer dropshippers

Inhoudsopgave

Wij krijgen regelmatig berichten van mensen die maandenlang wachten op hun bestelling, niks van de verkopers horen en soms helemaal niks ontvangen. In deze blog ga ik u uitleggen wat dropshippers zijn, hoe u ze kunt herkennen en nog belangrijker; hoe u dropshipping kunt voorkomen. Bent u al benieuwd lees dan snel verder.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is razend populair in Nederland, het is een wijze waarbij een webshop eigenaar geen voorraad hoeft te houden en uw bestelde product rechtstreeks in China besteld. Doordat de webshops minder risico hebben met hun voorraden zijn de webshops erg voordelig. In dit geval geldt zeker, goedkoop is duurkoop. 

Een voorbeeld hiervan is de verkoop van eigen foto schilderijen op nummer. U kiest een dierbare foto die u wilt vereeuwigen, u wilt natuurlijk dat daar goed mee omgegaan wordt en dat er maatwerk aan uw bestelling te pas komt. Bij dropshippers NIET dus. De bestelling wordt in een verfrommelde grijze zak bij u geleverd, na weken of zelfs maanden wachten. Zo wilt u natuurlijk niet uw dierbare schilderij ontvangen. 

Hoe ben ik de dupe van dropshippers?

Zoals ik hierboven aangegeven heb, een dropshipping website heeft GEEN voorraad, lange levertijden en matig tot slechte kwaliteit schilderijen. Uw bestelde artikel komt uit het Verre Oosten waardoor het wachten op kan lopen tot enkele maanden. Terwijl u al betaald heef!t

Retourneren aan een dropshipping website

Na weken wachten heeft u eindelijk uw bestelling mogen ontvangen, incompleet, beschadigd of niet naar uw wens? Dan hoort u het product te kunnen retourneren volgens de Nederlandse wet. Bij een dropshipper zou u het artikel terug moeten sturen naar de leverancier. Kortom het product moet dus terug naar het Verre Oosten, voor wie zijn de retourkosten? Dat kunt u al raden, voor u dus. 

Iets terugsturen naar China, dat kost al gauw €30 en u heeft geen schilderij, u bent alleen €30 armer. 

Invoerrechten betalen?

Is uw bestelling hoger dan €23? Dan is de kans groot dat u van Postnl een brief zult ontvangen om nog even 21% over de waarde van uw bestelling te betalen. In de algemene voorwaarden van de webshops staat negen van de tien keer aangegeven dat de koper, u dus in dit geval verantwoordelijk is voor de betaling van eventuele invoerrechten. Zo is uw schilderij ineens een stuk duurder geworden.

Hoe kunt u dropshipping website herkennen?

U begrijpt de nadelen van dropshipping al vermoed ik, nu wilt u vast weten hoe herken ik een dropshipping website? 

Er zijn een aantal aspecten waar u op moet letten voor het plaatsen van een bestelling. 

  1. Recensies Wij raden u als eerst aan om de recensies te bekijken van een webshop. U kunt de recensies makkelijk opzoeken op het internet en snel meer te weten te komen over de webshop zijn werkwijze. Een dropshipping website heeft vaak veel negatieve reviews en staat erg slecht aangeschreven.
  2. Levertijd Naast de recensies zijn dropshipping websites erg makkelijk te herkennen aan de levertijd. Op hun website staat vaak niet of erg bedekt aangegeven wat de levertijd is, heeft de website een levertijd van langer dan 4 weken? Dan zijn dit dropshippers. Op onze website kunt u altijd de levertijd goed terug vinden op elke productpagina.
  3. Bedrijfsgegevens De dropshipping bedrijven hebben regelmatig geen bedrijfsgegevens op hun website staan, de websites zijn maar kort in de lucht maar door de lage prijzen zullen zij een heleboel schilderijen verkopen. Let dus goed op de bedrijfsgegevens!
  4. Contact Vaak zullen er bijna tot geen contactmogelijkheden met de webshop zijn, zo is er enkel alleen een contactformulier of een e-mailadres. Schilderenopnummerwinkel.nl heeft een hele handig chat functie aan de rechterkant van de website, zo kunt u makkelijk via uw Facebook account contact met ons opnemen en zullen wij binnen een mum van tijd reageren. 

Voorkomen is beter dan genezen

Na het lezen van dit artikel kunt u de dropshippers er makkelijk uithalen. Zoals aangegeven, goedkoop is duurkoop, kom dus niet in de verleiding om een goedkoop schilderij op nummer te bestellen aangezien deze duurder kan worden dan wat er op de website staat. Onze webshop is een betrouwbare, webshop met een eigen voorraad, hoge kwaliteit schilderijen, enorm veel maatwerk voor uw eigen foto. Wij gaan erg rustig om met elke bestelling om zo de kwaliteit te waarborgen. Door de snelle levertijden van de eigen foto bestelling kunnen wij u een uitstekende garantie geven.

Wilt u maatwerk, een hoge kwaliteit en snelle levering bij uw eigen foto schilderij op nummer?

Bekijk dan onze eigen foto pagina, voor de hoogste kwaliteit, persoonlijke klantenservice en een kunstwerk waar u uiteindelijk trots op zult zijn! Wilt u meer van dit soort tips en op de hoogte blijven van winacties? Volg dan onze Instagram en Facebook pagina’s om niks te missen!

Laat een reactie achter