Dit is waarom Schilderen op nummer de perfecte hobby is.

Schilderen op nummer is de afgelopen jaren razend populair geworden. Onder zowel jong als oud. Wanneer je al een ruime collectie hebt aan prachtige voltooide schilderijen dan kan je hier natuurlijk over mee praten. Maar ga jij net van start met jouw eerste painting en vraag jij je af waarom is dit zo populair? Lees dan snel verder en kom erachter waarom dit dé perfecte hobby is!

Iedereen kan het

Dat is eigenlijk wat wij voorop moeten stellen. Wanneer jij voor het eerst jouw schilderij gaat maken, is het heel makkelijk om verdwaald te raken in alle nummers op het canvas. Schilderen op nummer is niet zo moeilijk, de hobby vraagt wel geduld van je. Zeker in het begin aangezien je een prachtig resultaat wil maken. Wij raden daarom ook aan om te beginnen met een klein schilderij, zo ben je er niet lang mee bezig maar kan je wel alle voordelen ervaren, op deze voordelen komen wij later nog op terug.

Gezondheidsvoordelen (Wetenschappelijk bewezen!)

Je denkt vast… Gezondheidsvoordelen van schilderen? Ja zeker! Het is zelfs bewezen door meerdere wetenschappelijke studies dat Schilderen op nummer enorme mentale, emotionele en intellectuele voordelen met zich mee brengt. Hierom wordt Schilderen op nummer ook vaak gebruikt op therapeutische wijzen voor jong en oud. 

Schilderen op nummer is een stressvrije activiteit die de amygdala – de kern van de angst in de hersenen – ontspant en je geest de rust geeft die het nodig heeft en die je hebt verdiend!

Wij hebben enkele voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Minimaliseert angst en stress
  • Stimuleert je creativiteit
  • Geeft jouw artistieke zelfvertrouwen een oppepper
  • Verfijnt je motoriek
  • Je wordt deel van een grote community van mensen die geven om elkaars kunst
  • Even rust van alle technologie

Wij hebben deze voordelen in detail beschreven in de volgende blog. Bekijk direct welke voordelen Schilderen op nummer kan hebben voor jou!

Schilderen op nummer is verslavend

Natuurlijk op een positieve manier! Normaal zien mensen een verslaving als iets slechts, alleen een verslaving aan Schilderen op nummer is erg positief! 

De reden dat Schilderen op nummer verslavend werkt is door de herhalende beweging die je maakt. Je dipt je verf in het potje, je gaat rustgevend langs het canvas en zo creëer je een kunstwerk. Doordat er veel concentratie is vereist kan jij jouw focus volledig leggen op het canvas en voor je het weet zit je in de Schilder trans. De uren lijken minuten te duren en het is alweer donker buiten. Je vergeet alle zorgen om je heen en je hebt een prachtige progressie geboekt op jouw canvas. 

Wil jij beginnen met een leuk schilderij? Dan ben jij bij Schilderen op nummer winkel op het juiste adres, bekijk ons uitgebreide assortiment!

Dit zijn enkele reden waarom Schilderen op nummer één van de beste hobby’s is. Waarom ga jij graag aan de slag met Schilderen op nummer? Laat het in de reacties hieronder weten! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *