Bob Ross

Inhoudsopgave

Bob Ross, de legendarische kunstenaar bekend van tv. Hoewel hij helaas 27 jaar geleden kwam te overlijden, is hij nog steeds razend populair. Bob Ross heeft jaren bij de luchtmacht gewerkt, al die tijd is zijn passie voor schilderen gebleven en zelfs sterker geworden. Na 20 jaar gewerkt te hebben als administrateur is zijn droom vervuld. In 1983 heeft hij zijn eigen tv programma gekregen, dit programma werd razend populair.

Bob is nog steeds actueel voor veel mensen; zijn filmpjes op internet zijn razend populair en zijn al door miljoenen mensen bekeken. De manier waarop zijn filmpjes zijn opgebouwd, de kalme manier en het rustgevende gevoel van de video’s, is een prachtige manier van schilderen waar mensen dagelijks nog steeds inspiratie uit halen.

Kunst gemaakt door Bo

The joy painting

The joy of painting was de televisie show die Bob Ross maakte van 11 januari 1983 tot en met mei 1994 maakte. Elke aflevering duurde een half uur lang, in dit half uur lukte het Bob Ross om veel verschillende schilder technieken te maken voornamelijk over de landschapskunst. In dit half uur maakte Bob Ross een schilderij af zoals de afbeelding hierboven. Het maken van een schilderij liet Ross zo simpel lijken, binnen enkele seconde maakte hij bomen, water, wolken en bergen op een canvasdoek. 

No mistakes, just happy accidents

In de wereld van Bob Ross komt het altijd goed. Dit is waarom de kunstenaar nog altijd zo geliefd is. Zijn motto loopt synchroon met die van ons. “Iedereen kan schilderen!” Zelfs als je nog nooit een kwast in je handen hebt gehad. Het doel van Bob Ross was om mensen plezier te laten beleven aan schilderen. Hij bereikte gelukkig veel meer. Op een kalme manier sprak Bob je persoonlijk toe, met een bevrijdend geloof in maakbaarheid van talent.

Inspirerende uitspraken van Bob Ross

Sommige mensen werden er niet goed van, maar zijn lading aan positiviteit kan je niet aan ontkomen. Wees blij met elke dag, vind de vrijheid in alles wat je doet, vindt plezier in kleine dingen en de schoonheid in de kleine dingetjes. Dat is de schitterende rode draad in Bob Ross zijn subtiele opmerkingen en inspirerende uitspraken. Wij hebben er een paar voor jouw op een rijtje gezet om jouw dag beter te maken!

Laat de kwast het werk doen. Jij hebt plezier!

In jouw wereld kan je alles doen wat je wilt

Wat blije wolkjes erbij…

Wil jij ook schilderen als Bob Ross? Dat kan met schilderen op nummer! Bekijk onze Bob Ross schilderen op nummer categorie!

Laat een reactie achter