Beroemde Nederlandse schilders

Schilderen op nummer beroemde nederlandse schilders

Vaak wordt gerefereerd aan de Gouden Eeuw als de beste tijd voor Nederland. Rond deze tijd was in Nederland veel welvaart. De handel in kunst was ook erg populair en werd steeds populairder. Dit zorgde dat de Nederlandse kunt een enorme groei doormaakte. Steeds meer bekende kunstenaars uit Nederland werden ontdekt. Hedendaags zijn veel kunstschilders uit de Gouden Eeuw de meest bekende schilders in de Nederlandse geschiedenis en zelfs wereldwijd. 

De meest beroemde schilders uit de Gouden Eeuw zijn zonder twijfel Rembrandt en Vermeer. Het werk van deze grootmeesters wordt hedendaags nog steeds in veel verschillende musea tentoongesteld. Wil jij ook zo’n kunstwerk maken? Met Schilderen op nummer kan jij een prachtig kunstwerk maken, zelfs zonder ervaring!

Rembrandt

Rembrandt van Rijn (1606-1669) geboren in Leiden. Na de Latijnse school ging hij naar de universiteit van Leiden. Rembrandt heeft deze universiteit niet afgemaakt. Na deze scholing is hij begonnen als schilders leerling bij Jacob van Swanenburg en later bij Pieter Lastman. Daarna is hij begonnen in Leiden als zelfstandig schilder samen met Jan Lievens.

Na een tijd gewerkt te hebben in Leiden, begon hij in Amsterdam. Hier ontving hij erg veel portretopdrachten. Met vele leerlingen onder hem, ontwikkelde hij zich tot de grootmeester waar hij nu om bekend staat. 

Johannes vermeer

Johannes Vermeer (1632-1675) geboren in Delft. Vermeer voegde zich in 1653 aan bij de schilders gilde waar hij meerdere jaren aan het hoofd stond. Aan het begin van zijn kunstcarrière waren zijn werken voornamelijk Utrechtse caravaggisten. Later vormde zijn werk om naar interieurs met vaak vrouwen. Zo maakte hij het iconische Melkmeisje schilderij. Dit schilderij is zo iconisch dat het in duizenden woonkamers hangt. 

In het werk van Johannes Vermeer zie je dat hij graag dagelijkse bezigheden schilderde. Hij speelde hier met het licht. De specialiteit van Johannes Vermeer was ook de lichtinval op voorwerpen weer te geven. Vermeer is hedendaags een van de beroemdste schilders uit de 17e eeuw. Tot aan de jaren 70 van de 19e eeuw dachten mensen dat zijn werk van anderen was. Na het herontdekken van zijn kunstwerken zijn er al 35 werken erkend als het werk van Vermeer. 

Hedendaags

Veel van de werken van diverse grootmeesters zijn te bewonderen in de musea wereldwijd. Met schilderen op nummer ben jij in staat om de meesterwerken van deze Beroemde Kunstenaars thuis te schilderen en aan jouw muur te vereeuwigen! Begin vandaag nog met jouw nieuwe creatieve hobby!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *