5 Tips om zelfverzekerder te worden met schilderen op nummer

Zelfs de beste kunstenaars hebben last van onverwachte aanvallen van onzekerheid. Die gevoelens zijn veelvoorkomend bij beginners. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om jouw zelfvertrouwen te vergroten als het gaat om een Schilderen op nummer. Lees de tips in deze blog de tips om zelfverzekerder te worden:

1. Begin simpel
Elke kunstenaar, hoe groot ze nu ook zijn, is ooit begonnen op het zelfde punt als jij. En als je een absolute beginner bent, je hebt nog nooit een kwast vastgehouden, dan zal het nou eenmal wat langer duren om de skills onder de knie te krijgen. Naarmate je werk verbetert, je schildermotoriek verbetert, zal dit ook zorgen voor meer zelfvertrouwen. Begin daarom met eenvoudige projecten, zoals bijvoorbeeld onze Schilderen op nummer kinderen. De schilderijen voor kinderen zijn wat makkelijker om mee te beginnen. Als je eenmal een paar kleine schilderijen hebt voltooid, zal je het vertrouwen hebben om de volgende stap te nemen.

2. Niet jezelf vergelijken met een ander
Het komt je vast bekend voor, iemand anders heeft je enthousiast gemaakt om te beginnen met Schilderen op nummer. Jij bent net begonnen en wil gelijk van start gaan op hetzelfde niveau als zij. Als dit dan niet helemaal lukt of je vindt het moeilijk, dan beginnen de twijfels. Stop daarom met jezelf te vergelijken met anderen. Zoals hierboven benoemd is iedereen op hetzelfde punt begonnen. Het maakt daarom niet uit als je niet direct op hun niveau zit.

3. Hou van je fouten
Zelfs de grootheden in de kunst maken fouten. In plaats van fouten op een negatieve manier te interpreteren, gaan de grootste kunstenaars positief om met fouten. Neem een voorbeeld aan de populaire quote van Bob Ross, ‘There are no mistakes, just happy accidents’. Er zijn dus geen fouten, alleen gelukkige incidenten. Fouten zijn de perfecte manier om te leren. Als alles goed zou gaan zou je niet weten wat er beter kan. Leer dus van jouw fouten te houden.  

4. Daag jezelf uit
Het meeste zelfvertrouwen komt vaak wanneer je besluit uit jouw comfortzone te stappen. Dit doe je door iets moeilijks te beginnen, iets nieuws te gaan doen of iets doen waar je eigenlijk bang voor bent. Dit zorgt voor een enorme boost van zelfvertrouwen! Heb jij bijvoorbeeld al een Schilderen op nummer eigen foto willen maken maar ben je bang dat het te moeilijk is? Probeer het! Als het te moeilijk is kan je hem altijd even opbergen en jouw techniek verfijnen op de makkelijkere schilderijen uit ons assortiment.

5. Houd jouw doel voor ogen
De meeste mensen zien een Schilderen op nummer alas een ontspannende hobby. Onthoud dan ook dat het jouw moment van rust is als je met je Schilderij bezig bent, dit kan ook helpen om negatieve gedachten in jouw hoofd een plekje te geven en te verdrijven. 

Ben jij ooit onzeker geweest tijdens het maken van een Schilderen p nummer? Zo ja, wat heeft jou geholpen om meer zelfvertrouwen te hebben? Laat het ons weten in de reacties hieronder en wie weet help jij een andere kunstenaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *